Monday, February 20, 2012

teR!ngAt zAmaN sEkoLah :)

aSsaLamUaLa!kuM. . hye silent reader's tersayang. . . ^^ nie first entry aku masa di U nie.. yeehaaa !! "ada gak masa nak up to date" belog nih. . hehe. actually, ari nie penat sgt, besala awal2 sem mana nk daftar kursusnya, g cari kelas, amik kelas tutorial lg & macam2 la nk buat.. sampai pening kepala dibuatnya sbb ada subjek yg da tak boleh nk ambik gara2 da penuh. . cukup kuota la bak kata orang, haha. . jadual aku sem ni gila padat mcm sem lepas jugak. . huhu



ha,, full kan jadual aku nih?? hehe :)



itu pun ada satu subjek yg aku tak tambah lg sbb nya aq da tulis kt atas td tu. hihi~ walaupun agak penat ari ni, aku gagahi jua untuk hapdet blog malam ni sbb dalam kalut2 dok uruskan semua ni, teringat zaman sekolah dulu. .


nak tau knp tetiba ja aku teringat zaman sekolah dulu ?? ha, sbbnya masa sekolah dulu jadual belajar cikgu yg bagikn, so nak tak nak kena la ikut kan? bukan mcm kat u, semua kena urus seniri. . da tak da orang nk bagi2 ni ha. . bak kata orang " berdikari la sikit" haha :D mmg kena hidup berdikari pun bila da hidup kt Universiti ni. . . sapa sokong ?? angkat tangan !! hihihi ~

masa kt sekolah dulu, bila ada kelas time kemuncak like afternoon or after lunch jer. . pelajar2 dlm kelas tu tak lama ja nk letak kepala deorang ats meja. . sebab apa ?? sebab mengantok then terus tetido. . kalau da tido dlm kelas & cekgu pn perasan mmg kena la.. masa tu malu kot.. am I right ?? hehe ^^ ye la, mana taknya, penat2 cikgu kat depan ajar,, alih2 belakang murid2 semua duk syok ja tidoq. . haha



tengok, semangat cekgu ni mengajaq kt depan :]

tak lama lepas tue. . .


macam ni la jadinya. . . haha ^^(sekadar gambar hiasan)



tp kalau study kt U nih, tidoq p la lama mana pn dari awal kelas smpai abeh kelas, tak danya lecturer heran.. "hampa yg nak belajaq bukan aku" haha, antara kata2 lecturer yg tak kesah. . tapi, tak semua lecturer macam tu tau. !!


lagi 1, teringat masa abad sekolah dulu, dpt homework bukan men banyak lg. . sama la mcm kt U ni ha, assignment tue sekaligus dapat. . banyak tak banyak masa tu. . yg bezanya, kalau kat sekolah, tak siap ja omwork tu mesti ada punya kena rotan, tak pun kena denda. . kan ? kan ?? hehe ^__^



piaappsss,, kan da kena rotan. . huhu ^^



tak pun kena denda mcm nie. .



haa,, kena denda mcm adeq ni pun ada. . hihi ~


so, better siapkan keja sekolah tu dr kena rotan or denda. . tp, kalau kt U ni tak da dah denda2 tau rotan2 nih. . tak da klas lah kena denda. . haha ;) kt U kalau assignment tak siap ni, alamatnya mmg teruk la markah exam final nty. . tu ja yg beza dgn zaman kat sekolah. . assignment mmg kena siapkn la nak tak nak pun. . huhu


hurmm,, rasa nya da panjang aku berceloteh untuk entry kali nie. . hehe :) cukupla, setakat ni ja dulu. . masa pun da lewat malam. . esok kena bangun awal, ada kelas pulak, huhu ~ apa2 pun hopefully entry ni korang dpt jugak ingat saat2 suka duka masa zaman skula dulu ea. . ^__^ dah baca nnt, jangan lupa komen yea visitor2 ku >.<


okay, see u olls next time. . . hope u olls have a


and



kayh . . tata. . xoxo ^^




eNj0y rEaD!ng n SeNyUm sElaLu ^___^

2 000 pengomen terhebat !!:

wanie mn said...

masuk blog ni, tiba2 wondering, lagu apa ni?? TERBAIK!! nak tajuk lagu ni ye, bagi kat blog saya :)
http://somthinglimit.blogspot.com

ct nyssa said...

@wanie mn
hehe,, tnx ^^ tajuk dy "seiring sehaluan" kmpln UNIC yg nyanyikn. .