Saturday, March 23, 2013

Perginya Seorang Sahabat :'(


Selamat malam..
Rasa sebak nak update belog malam ni. 
Tapi aku cuba jugak sbb nak share dgn korang something..
Tengah hari td dpt berita yg agak menyedihkan..
Perginya seorang sahabat sekelas mengadap Illahi  :(


Sayu hati rasanya & masih tak percaya yg beliau telah pergi..
Kali terakhir dapat jumpa beliau masa kelas petang hari Khamis baru ni
Dan tak sangka tu lah hari terakhir aku tengok dia..
Almarhumah pergi dgn cara yg baik, ketika arwah tidur.

Beliau seorang sahabat yg sangat baik.
Lemah-lembut dan sopan dalam bertutur kata..
Even aku bukanlah sahabat rapat dia, tapi aku tetap terasa dengan pemergian dy..
Aku dapat peluang b'kawan dengan almarhumah sejak sem1 tahun 1 sebab kelas maharat kitorang sekelas.. 
Dan yang pasti, 2 orang sahabat baik arwah pasti merasa kehilangannya. Mereka bertiga selalu bersama..

Yang buat aku lagi sayu & sedih bila baca status terakhir beliau malam semalam.
Status tu seolah-olah arwah dpt merasa yg dirinya akan pergi mengadap Illahi.
Allahuakbar !!
Sebaknya rasa di hati ini :'(

Kata-kata terakhir =(

antara kata2 lain..

Ya Allah..
Kau tempatkanlah sahabat ku ini di kalangan orang2 yg solehah & beriman.
Kau luaskanlah kuburnya, permudahkanlah segala urusan jenazah beliau.
Amin ya Rabba 'al amin !!

Untuk renungan bersama..
Almarhumah telah pun mengadap Illahi dgn cara itu..
Bagaimana pula kita kelak??
Jadi, selagi kita masih hidup, jgn pernah berhenti melakukan amal ibadah utk mendekatkan diri kita pada Sang Pencipta yg terAgung..
Moga suatu masa nty, kita pergi mengadap Allah SWT dlm keadaan..
"Husnul Khatimah"
In sha Allah!!

p/s : Sama2 lah sedekah kan al-Fatihah kepada almarhumah Mahani Hamzah.
Sama2 lah berdoa agar arwah mendapat rahmat Allah s.w.t & ditempatkan dlm kalangan orang2 yg solehah.. aminn

eNj0y rEaD!ng n SeNyUm sElaLu ^___^

6 000 pengomen terhebat !!:

Fifi Zaffida said...

Al fatihah,saya pum ader dengar berita tentang dia tadi.. semoga ditempatkan dikalangan orang yg beriman. Amin.

Eyqa Hasnan said...

Al-fatihah :'(

Nur Dzafirah said...

Al-Fatihah :')

roslita thalib said...

Al-Fatihah

Kasih Lestari said...

Al-Fatihah....Dari Dia kita datang...kepada Dia juga kita kan kembali

Paly said...

al fatihah :')

# moga doa dimakbulkan, amin