Saturday, January 26, 2013

bAru jE BeLaJaR. . =)



Hai2 semua... Apa khabar? hehe *tetibe je formal lak..

Hari ni seharian terjah blog orang je.. tak tau kenapa rajin nak terjah.. hee~
Sambil2 terjah tu, sebenarnya cari tutorial nak buat doodle.. dah lama nak belajar buat tp tak berkesempatan.. So, masa cuti ni ambik kesempatan nk belajar...

Banyak buka blog yg ada tutorial doodle ni, tp bila nak buat ada je masalah. . 
Masalah photoshop la, laptop hang la.. mcm2 la.. sabo je la~
Petang td ada buka satu blog ni.. Dia ajar bt doodle bhgian kepala je dulu.. Sesuai la kot untuk saya n sapa2 yg baru nk belajar buat.. Tuto n cara yg dia buat tu tak da la susah mana & mudah utk difahami. . . ^__^

credit to : ALIEFF ,, terima kasih tunjukkn cara bt doodle tu.. 
Harap lepas ni ada tutorial utk bt badan & tangan dy lak ea.. hehe ;)
ha,, ni la hasil saya mendoodle petang td... 
tadaa... heee, tak da la cantik mana. . 
baru belajar la katakan..  >.<

p/s: harap yg mana dpt bantu ajar or jumpa cara doodle yg mudah nk buat, bleh la share ngn saya yer.. huhu T__T

eNj0y rEaD!ng n SeNyUm sElaLu ^___^

10 000 pengomen terhebat !!:

Qarr Jalil said...

not bad for starter..hehe
:)

ct nyssa said...

@Qarr Jalil
hee,, thnk you ^__^

Nur Dzafirah Mohd Zain said...

Wah3x... cantik nya~

ct nyssa said...

@Nur Dzafirah Mohd Zain

tima kasih dzafirah.. ^_^

Yasmin Aris said...

comel laa. klu dh lame2 buat mesti btambah2 comel ;)

alia syuhada said...

Wahh . Comel apa . Daripada alia tak reti langsung , huhu , tak ada masa lagi nak belajar :)

ct nyssa said...

@Yasmin Aris
tima kasih yasmin.. hrap dpt improve lg pas ni.. hehe ^__^

ct nyssa said...

@alia syuhada
tima kasih jgak alia.. xpe2, nty da ada msa bleh je blaja... mcm sronok lak bt bnd ni wlaupn x expert.. haha ;)

Qarr Jalil said...

lama2 cantik la tu :)

ct nyssa said...

@Qarr Jalil

hehe,, tnx ^_^